Трагедія в «Вікторії»: нардепи попросили НАБУ провести розслідування щодо мера Одеси

Трагедія в «Вікторії»: нардепи попросили НАБУ провести розслідування щодо мера Одеси
Віктор Кривенко

Нардеп звернувся до голови Національного антикорупційного бюро з проханням провести незалежне розслідування тендерної політики одеської мерії

«Корупція вбиває», - під таким гаслом в середу, 20 вересня біля стін Одеської міськради пройшла акція протесту, на яку прийшли кілька тисяч городян, обурених діями мера Геннадія Труханова та його наближеними чиновниками. Про це пише у п’ятницю «Обозреватель».

Як відомо, 16 вересня в Одесі сталася пожежа в дитячому оздоровчому таборі «Вікторія». Вогонь повністю знищив один з дерев'яних корпусів. У момент загоряння там перебувало 42 дитини. Під час пожежі в нещодавно побудованому дерев'яному будиночку загинули три школярки.

«Швидко з'ясувалося, що Труханів і його оточення нажилися на багатомільйонних тендерах на реконструкцію оздоровчого закладу, тому там не працювала пожежна сигналізація», - пише видання.

Парламентський представник «Народного Руху України» Віктор Кривенко звернувся до голови Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника з проханням провести незалежне розслідування тендерної політики одеської мерії. У листі нардеп наводить приклади корупції під час реконструкції «Вікторії» - фірма «Юг-Укртрой» виграла 22-мільйонний тендер на капітальний ремонт дитячого табору, а потім отримала без торгів ще 11 мільйонів на установку там протипожежної сигналізації. В результаті, під час пожежі новий дерев'яний будиночок згорів за лічені хвилини, оскільки не був просякнутий вогнетривкими сумішами, а дорога сигналізація навіть не була підключена.

Вищевказане звернення до глави НАБУ підтримали нардепи Мустафа Найєм і Сергій Лещенко. Крім того, ще навесні понад сто народних депутатів підписалися під законопроектом про позачергові перевибори мера Одеси і розпуск міськради.

«Відзначимо, що трагедія в «Вікторії» вже з перших днів привернула увагу керівництва правоохоронних органів. Зі столиці до Одеси направили групу кращих слідчих, щоб з'ясувати всі нюанси інциденту. Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що саме мер Труханів відповідальний за трагічну пожежа і взяв розслідування під особистий контроль», - наголошує ЗМІ.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: