Трагедія у Львові: міністр екології пропонує уряду провести перевірку усіх звалищ в країні

Трагедія у Львові: міністр екології пропонує уряду провести перевірку усіх звалищ в країні

«Ситуація зі сміттєзвалищем в Грибовичах - це наслідки відсутності адекватного поводження зі сміттям»

Міністерство екології звернеться до уряду з пропозицією перевірити всі звалища в Україні. Про це повідомив глава відомства Остап Семерак в Facebook.

За словами урядовця, ні органи місцевого самоврядування, ні Держекоінспекція не можуть назвати точної кількості звалищ, які є на території країни. «І в якому стані ці звалища, ми бачимо на власні очі. Ситуація зі сміттєзвалищем в Грибовичах - це наслідки відсутності адекватного поводження зі сміттям», - додав він.

Семерак відзначив, що Мінприроди спільно з ЄБРР планує до кінця року розробити два документи - Стратегію та Національний план поводження з відходами. Також органи місцевого самоврядування повинні надати інформацію про затверджені схеми санітарної очистки населених пунктів.

«Потрібно сформувати перелік перевантажених сміттєзвалищ, тих, які вимагають закриття через невідповідність нормам природоохоронного законодавства», - заявив міністр.

Як повідомляв «Главком», вчора після обіду на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом стався обвал. Під завалами могли опинитися четверо осіб. За останніми даними знайдено три тіла.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: