Трамп не впевнений у причетності Росії до катастрофи МН17

Трамп не впевнений у причетності Росії до катастрофи МН17

За словами Трампа, про винуватців трагедії можна сперечатись і впродовж 50 років і «ніхто ніколи не знатиме. Ймовірно, це була Росія»

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що немає достатньо доказів, що підтримувані Росією сепаратисти збили 2014 року в небі над Донбасом авіалайнер «Малайзійських авіаліній». Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу CNN.
«Те, що сталося, це жахливо. Це огидно і ганебно, але Путін і Росія кажуть, що не робили цього, з іншого боку кажуть, що вони це зробили. Ніхто напевне не знає, хто це зробив, ймовірно, Путін знає, хто це зробив. Можливо, це була Росія, але вони повністю заперечують це», – сказав Трамп.
За його словами, про винуватців трагедії можна сперечатись і впродовж 50 років і «ніхто ніколи не знатиме. Ймовірно, це була Росія».

«Вони (Росія – Ред.) кажуть, що це не вони. Можливо, це було зроблено їхньою зброю, але вони не застосовували її, не стріляли, вони навіть сказали, що стріляли з іншого боку, звинувативши їх. Я маю на увазі, чесно кажучи, що ви, ймовірно, ніколи не знатимете це напевно», – додав Трамп.
За його словами, США мають зосередитися на своїх власних проблемах і не «вплутуватися» в закордонні конфлікти, навіть, якщо вони «такі жахливі, як цей».
Заяви Трампа з’явилися на тлі повідомлення від Державного департаменту США, який привітав проміжні результати розслідування збиття 2014 року над Донбасом авіалайнера «Малайзійських авіаліній», унаслідок чого загинули всі 298 людей. У Держдепартаменті нагадали, що держсекретар Джон Керрі ще в перші дні після трагедії заявляв, що ракету по літаку запустили з території, контрольованої підтримуваними Росією сепаратистами.
Нагадаємо, 28 вересня були оприлюднені попередні результати кримінального розслідування щодо збиття рейсу МН17. Міжнародна Спільна слідча група (JIT), яка розслідує збиття літака, дійшла висновку, що «Боїнг» збили з території біля селища Первомайський поблизу Сніжного на Донеччині. Ця територія підконтрольна підтримуваним Росією бойовикам на сході України. Як йдеться в доповіді, слідству відомі імена 100 осіб, які причетні до перевезення «Бука».
В російському МЗС назвали дані розслідування упередженими і політично мотивованими.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: