Трамп підписав указ про розширення санкцій проти Північної Кореї

Трамп підписав указ про розширення санкцій проти Північної Кореї
Дональд Трамп

Нові санкції торкнуться текстильної промисловості, рибальства, інформаційних технологій та обробної промисловості

Президент США Дональд Трамп заявив, що підписав розпорядження, яке дозволить Сполученим Штатам розширювати санкції відносно Північної Кореї.

Про це Трамп повідомив на брифінгу з президентом Південної Кореї Мун Чжу Іншому і прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе, передає Reuters.

Так, за словами Трампа, нові санкції торкнуться текстильної промисловості, рибальства, інформаційних технологій та обробної промисловості.

Крім того, указ дає право американському міністерству фінансів застосовувати санкції проти будь-якого банку, що працює з КНДР.

Однак зазначено, що президент США не виключив можливості налагодження діалогу з Пхеньяном.

Нагадаємо, раніше Трамп анонсував нові санкцї проти КНДР. ЗМІ повідомляли, що нові санкції не будуть стосуватися нафтової галузі Північної Кореї.

Нагадаємо, у своєму виступі на Генасамблеї ООН Трамп, зокрема, заявив, що світова спільнота має «відкинути загрози суверенітету, які спостерігаються від України до Південнокитайського моря».

Також Трамп заявив про загрозу, яка йде від «маргінальних держав», надавши вкрай різкі оцінки Ірану та Північній Кореї. За його словами, якщо Пхеньян не згорне ядерні випробування, «США не матимуть іншого вибору, окрім як цілковито знищити Північну Корею».

Трамп назвав південнокорейського лідера Кім Чен Ина «ракетником із суїцидальною місію» і закликав держави-члени ООН ізолювати режим КНДР.

У четвер президент Південної Кореї Мун Чжу Ін повідомив під час роботи Генасамблеї ООН, що санкції проти КНДР необхідні, щоб посадити Пхеньян за стіл переговорів і змусити відмовитися від ядерних випробувань.

Напруження між США і Північною Кореєю посилилося після шостого ядерного випробування, проведеного Пхеньяном 3 вересня. Це змусило Раду Безпеки ООН запровадити додаткові санкції проти КНДР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: