Трамп побажав екс-директору ФБР «успіху» перед свідченнями у Конгресі

Трамп побажав екс-директору ФБР «успіху» перед свідченнями у Конгресі
Колишній директор ФБР Джеймс Комі

Комі має виступати у комітеті розвідки Сенату під час слухань щодо втручання Москви у вибори

Президент США Дональд побажав екс-директору ФБР Джеймсу Комі «успіху» перед його свідченнями у Конгресі.

«Бажаю йому успіху», – заявив Трамп журналістам 6 червня після зустрічі з лідерами республіканців.

Джеймс Комі має виступати у комітеті розвідки Сенату 8 червня під час слухань щодо втручання Москви у вибори. Після цього він говоритиме із сенаторами.

9 травня президент США Дональд Трамп відправив у відставку директора Федерального бюро розслідувань Джеймса Комі. У Білому домі зазначили, що це була рекомендація міністра юстиції.

Це рішення було оприлюднене після того, як ФБР визнало, що Комі надав неточну інформацію під час недавніх слухань у Конгресі. Тоді він заявив, що колишня держсекретар Гілларі Клінтон відправила своїй помічниці «сотні або тисячі» електронних листів, які потенційно містять секрети. Насправді число цих повідомлень було дуже незначним.

Рішення щодо звільнення Комі обурило багатьох у Вашингтоні. Представники Демократичної партії звинуватили Білий дім у спробі підірвати розслідування ФБР щодо можливого втручання Росії у президентську кампанію у США.

Нагадаємо, держсекретар США Рекс Тіллерсон нещодавно заявив, що втручання Росії у вибори президента США є добре задокументованим.

Міністерство юстиції США призначило колишнього директора ФБР Роберта Мюллера спеціальним радником з розслідування можливого втручання Росії в президентські вибори в 2016 році.

У січні американські спецслужби розсекретили і оприлюднили спільний звіт про втручання РФ у виборчу кампанію в США. Американські розвідники дійшли згоди щодо того, що російське вище керівництво, включаючи президента Путіна, особисто причетний до кампанії з незаконного впливу на хід президентських виборів в США з метою завдати шкоди шансам Гілларі Клінтон на обрання президентом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: