Трамп потиснув Путіну руку на саміті G20

Трамп потиснув Путіну руку на саміті G20

Дональд Трамп і Володимир Путін

Переговори Трампа і Путіна розпочнуться о 16:45 за київським часом і повинні тривати 35 хвилин

У Гамбурзі на саміті Великої двадцятки президент США Дональд Трамп і президент РФ  Володимир Путін потиснули один одному руки. Про це повідомив речник Кремля Дмитро Пєсков, передає «ТАСС».

«Вони потиснули один одному руки і сказали, що скоро проведуть окрему зустріч, що скоро побачаться», - заявив Пєсков.

Переговори Трампа і Путіна відбудуться у виставковому центрі Гамбурга в 16:45 за київським часом і триватимуть 35 хв. (це випливає з програми візиту Трампа, покинути це місце Трамп повинен о 17:20).

У зустрічі також візьмуть участь глава МЗС РФ Сергій Лавров і держсекретар США Рекс Тіллерсон, а також перекладачі. Таким чином, це буде розширена зустріч, а не бесіда віч-на-віч.

Агентство Reuters зазначає, що серед усіх зустрічей найбільша увага прикута до першої зустрічі Путіна з Трампом і до результатів переговорів. Тому під час зустрічі двох лідерів буде аналізуватися кожен жест і погляд, а не тільки заяви.

Головною темою переговорів Трампа і Путіна стане ситуація в Сирії, ІДІЛ і російсько-американські відносини. Останній пункт може включати в себе широкий спектр міжнародних проблем, що зачіпають Україну, КНДР і Іран.

Трамп раніше заявляв, що хоче знайти способи працювати з Путіним, але перешкодою для цього є різкі відмінності в діях Росії в Сирії і в Україні.

«Чекаю всіх сьогоднішніх зустрічей зі світовими лідерами, включаючи мою зустріч з Володимиром Путіним. Я буду добре представляти нашу країну і боротися за її інтереси!» - написав Трамп написав на Twitter.

Як повідомлялося раніше, саміт G20 пройде в німецькому Гамбурзі 7 і 8 липня. Учасники саміту обговорять найважливіші питання міжнародного порядку денного і приділять особливу увагу ситуації в Україні та Сирії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: