Трамп розкритикував штати, які не подали відомості про виборців

Трамп розкритикував штати, які не подали відомості про виборців

Щонайменше 20 штатів заявили, що не готові надати інформацію про виборців

Комісію, яка збирає дані про виборців, створено для розслідування звинувачень у фальсифікаціях при голосуванні на виборах минулого року

Президент США Дональд Трамп розкритикував американські штати, які відмовляються представити його комісії дані про виборців, необхідні для розслідування заяв про фальсифікації на президентських виборах 2016 року.

Як повідомляє ВВС, щонайменше 20 штатів заявили, що не готові виконати прохання комісії, або можуть виконати його лише частково. Влада штатів посилається на свої зобов'язання дотримуватися конфіденційності цих даних.

«Багато штатів відмовляються надати інформацію дуже шанованій комісії з розслідування фальсифікацій під час голосування. Що вони намагаються приховати?» - написав у відповідь Трамп у Twitter.

Секретар штату Міссісіпі республіканець Делберт Хоусменн заявив, що його відповідь комісії буде звучати приблизно так: «Вони можуть піти стрибнути в Мексиканську затоку. А Міссісіпі - найкраще місце, щоб відштовхнутися».

Зазначимо, що комісію для розслідування звинувачень у фальсифікаціях при голосуванні заснував сам президент Трамп.

Мета комісії, як було заявлено, - зміцнити впевненість американського народу в чесності і справедливості американської системи виборів.

У середу віце-голова комісії, секретар штату Канзас Кріс Кобач направив лист 50 американським штатам і округу Колумбії, з вимогою надати інформацію з виборчих списків.

Запитувані дані включають імена, адреси, дати народження, політичну приналежність, останні чотири цифри номера соціального страхування, історію голосування з 2006 року, а також довідку про наявність судимостей і ставлення до військової служби виборців.

Багато штатів, включаючи Каліфорнію, Коннектикут, Міннесоту і Алабаму, також відмовилися надавати інформацію, за винятком тієї, що і так знаходиться в публічному доступі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: