Трамп у розмові з сенаторами був невдоволений санкціями проти Росії – ЗМІ

Трамп у розмові з сенаторами був невдоволений санкціями проти Росії – ЗМІ
Дональд Трамп

За інформацією ЗМІ, Трамп намагався переконати главу комітету Сенату у закордонних справах не ухвалювати законопроект про санкції проти РФ

Президент США Дональд Трамп в приватному порядку висловлював сенаторам невдоволення через питання, пов'язані з Росією, в тому числі санкціями.

Про це повідомляє видання Politico з посиланням на джерела.

Так, Трамп намагався переконати главу комітету Сенату у закордонних справах Боба Коркера не ухвалювати законопроект про санкції проти Росії. Трамп стверджував, що цей законопроект є неконституційним і може нашкодити його президентству. Однак Коркер був непохитний і сказав президенту, що проект буде проголосований.

«Він був явно засмучений», - сказало одне з джерел про дзвінок Трампа Коркеру.

Крім того, з приводу антиросійських санкцій Трамп спілкувався з сенатором Мітчем Макконнеллом.

Також видання пише, що Трамп сперечався з сенатором Томом Тіллісом, який працює над законопроектом про захист незалежного розслідування зв'язків президента США з Росією спецпрокурором Робертом Мюллером. Законопроект передбачає, що Мюллер не може бути звільнений.

Крім того, як зазначає видання, у Трампа з сенаторами є й інші розбіжності, наприклад, з приводу програми Obamacare і фінансування стіни на кордоні США і Мексики.

Прес-секретар Білого дому Ліндсей Уолтерс заявила, що не коментуватиме особисті розмови президента з конгресменами.

Як відомо, 2 серпня  Трамп підписав закон про санкції щодо Росії.

Нагадаємо, у ніч проти 28 липня Сенат США майже одноголосно проголосував за нові санкції проти Росії, Ірану та КНДР.

Раніше палата представників США 25 липня проголосувала за нові санкції проти Росії, Ірану і КНДР, проект яких був узгоджений у липні. Законопроектом, зокрема, пропонується заборонити президенту США послаблювати санкції або істотно змінювати американську політику щодо Росії без схвалення Конгресу.

Також, проект передбачає додаткові обмеження на участь американських громадян і компаній у співпраці з російським енергетичним сектором, зокрема, у сфері будівництва Росією трубопроводів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: