Трамп обмежив в’їзд у США громадянам восьми країн

Трамп обмежив в’їзд у США громадянам восьми країн
Президент США Дональд Трамп

«Антимігрантський» список поповнили КНДР, Венесуела та Чад

Президент США Дональд Трамп посилив обмежувальні заходи на в'їзд у Сполучені Штати громадянам ряду країн і додав до списку три держави - Венесуелу, Північну Корею і Чад.

Про це йдеться в заяві глави Білого дому.

Жорсткі обмеження на в'їзд для громадян Венесуели, КНДР і Чаду вступають в силу з 18 жовтня. У чорному списку також залишаться Іран, Ємен, Лівії, Сирія і Сомалі, водночас з переліку викреслили Судан.

Для громадян семи країн заморожений в'їзд з імміграційними і неімміграційними візами, для Венесуели заборона поширюється на державних чиновників з ряду установ, членів їх сімей, а також володарів бізнес-віз і туристичних віз, в той час як для власників інших категорій віз будуть введені додаткові обмеження, йдеться в указі.

Сам Трамп пояснив своє рішення неможливістю безпечного відбору іммігрантів.

«Мій пріоритет номер один - зробити так, щоб Америка була в безпеці. Ми не будемо приймати в нашій країні тих, для кого не зможемо забезпечити безпечний відбір», - написав президент у Twitter.

Раніше повідомлялося, що дія попереднього указу, який стосувався шести країн з переважно мусульманським населенням, закінчилася у неділю, 24 вересня.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп 27 січня цього року підписав указ про припинення програми прийому біженців на 120 днів, у тому числі сирійських на невизначений період.

Указ передбачав заборону в'їзду до США громадян семи переважно мусульманських країн (Іраку, Ірану, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі, Судану).

Згодом cуд призупинив дію скандального «антимігрантського» указу Трампа.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: