Третина росіян хочуть бачити Савченко за ґратами в Росії

Третина росіян хочуть бачити Савченко за ґратами в Росії

У РФ проти рішення російської влади про обмін

Третина росіян (34%) вважають, що народний депутат України Надія Савченко повинна була відбувати весь свій термін у Росії. Таку думку мають респонденти «Левада-центру».
При опитуванні (27-30 травня) знайшлися ті, хто висловився проти рішення російської влади про обмін: «скоріше негативно» поставилися до нього 15%, 11% - «різко негативно», 11% поставилися до рішення «цілком позитивно», а 32% - «скоріше позитивно». При цьому 20% заявили, що не чули про Надію Савченко, і 9% не змогли дати оцінку.
На пряме запитання, чи повинна Савченко відбувати термін у Росії або краще обміняти її на росіян, засуджених в Україні, 56% виступили за обмін, а 34% заявили про те, що вона має сидіти в РФ, 10% вагалися з відповіддю, - пише Комерсант.
Заступник директора «Левада-центру» Олексій Гражданкін уточнив, що в Москві кількість тих, хто виступає за обмін, сягає 62%, тих, хто вагався з відповіддю, тут менше. У цілому проти обміну частіше виступають люди з низьким достатком і чоловіки, - говорить заступник директора «Левада-центру».

Громадяни РФ пішли на повідку влади, оскільки за тиждень ставлення до обміну серйозно змінилося, - зазначає О. Гражданкін. Ще 20-23 травня під час опитування на ту саму тему 48% говорили, що Надія Савченко повинна відбувати термін у Росії, а 38% - що її потрібно обміняти на росіян. «Тобто дії, вчинені російською владою, справили на респондентів ефект», - резюмує соціолог. Могло позначитися і те, «що на другу шальку терезів покладено життя російських громадян - співчуття до них теж відігравало роль».
Нагадаємо, 25 травня відбувся обмін Савченко на засуджених в Україні ГРУшників Олександра Алєксандрова та Євгена Єрофєєва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: