Третина українців перестала платити за газ і тепло через зависокі тарифи

Третина українців перестала платити за газ і тепло через зависокі тарифи

Зниження рівня розрахунків пояснюється несвоєчасним (і не в повному обсязі) фінансуванням субвенцій та компенсацій витрат на оплату пільг та житлових субсидій

У 2016 році рівень розрахунків населення та підприємств теплокомуненерго перед Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» становив 69%, а роком раніше – 93%. Про це йдеться в річному звіті компанії, оприлюдненому в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, передають «Українські новини».

Зниження рівня розрахунків, зокрема, пояснюється несвоєчасним (і не в повному обсязі) фінансуванням державного та місцевих бюджетів субвенцій та компенсацій в частині фінансування витрат на оплату пільг та житлових субсидій населенню.

У відсоток цих розрахунків також включено й Одеський припортовий завод, яким у другій половині 2016 року газ постачався також на пільгових умовах. Зокрема, у другій половині 2016 року на «Нафтогаз» уряд наклав спеціальні зобов'язання забезпечувати газопостачання ОПЗ незалежно від наявності заборгованості.

ОПЗ не виконав свої зобов'язання щодо повноти і своєчасності оплати за поставлений газ, у зв'язку з чим утворилася заборгованість ОПЗ перед «Нафтогазом» у сумі 1,4 млрд гривень. Цю заборгованість «Нафтогаз» намагається стягнути з ОПЗ в судовому порядку.

Як повідомлялось, кожен другий пацієнт в Україні відмовляється від лікування або відкладає його через брак коштів. Головною проблемою 94% пацієнтів вважають саме високу вартість препаратів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: