Трьох чиновників «Укрзалізниці» відправили під домашній арешт

Трьох чиновників «Укрзалізниці» відправили під домашній арешт

Чиновників підозрюють у зловживанні службовими повноваженнями

Солом'янський районний суд Києва відправив під домашній арешт трьох чиновників «Укрзалізниці», яких підозрюють у зловживанні службовими повноваженнями, інформує прес-службаСпеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Повідомляється, що суд задовольнив клопотання НАБУ і САП, які наполягали на обранні запобіжного заходу для чиновників у вигляді домашнього арешту із зобов'язанням здати закордонні паспорти та інформувати правоохоронні органи про зміну місця проживання. Під домашнім арештом фігуранти кримінальної виробництва пробудуть наступні два місяці.

«Усім підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю на термін 59 днів, а також покладено додаткові обов'язки, а саме: здати документи для виїзду за кордон, повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну місця проживання тощо», - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомлялося, 15 серпня НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому заступнику голови, директору одного з департаментів та заступнику директора однієї з філій «Укрзалізниці».

Чиновників підозрюють у зловживанні службовими повноваженнями, в результаті чого компанія зазнала збитків у розмірі 10,2 млн дол. Було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК («Зловживання владою або службовим становищем»).

За версією слідства, на початку 2014 року підозрювані, використовуючи своє службове становище і будучи членами Тарифної комісії Державної адміністрації залізничного транспорту України - колегіального органу «Укрзалізниці», застосували без наявних на те підстав на користь ряду експедиторських організацій пільгові тарифні ставки на вантажні перевезення. Тобто чиновники визначили, що тарифи будуть пільговими, якщо перевізники виконають гарантовані обсяги перевезень. Перевізники умови не виконали, але пільгу все одно було надано.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: