Трюдо розказав, як здолати радикалізм й ненависть

Трюдо розказав, як здолати радикалізм й ненависть

Прем’єр Канади впевнений, що світова спільнота має показати різноманітність як перевагу

Людство зможе кардинально зменшити кількість гуманітарних криз, якщо виявлятиме повагу до різноманітності та дотримуватиметься принципів інклюзивності. Про це йдеться у зверненні прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо з нагоди Всесвітнього дня гуманітарної допомоги, повідомляє «Укрінформ».

«Багато гуманітарних криз спричинені тривалим розбратом та нерівністю. Відповідальністю міжнародної спільноти є показ різноманітності та інклюзивності як переваг і як сили, спроможної здолати нетерпимість, радикалізм й ненависть», - сказав Трюдо.

За його словами, збільшення різноманітних загроз, поширення бідності, вплив переслідувань та змін клімату стали причинами складних криз у всьому світі. «Нині більше людей є вимушеними переселенцями та мають тікати від конфліктів та насильства, ніж будь-коли з часу Другої світової війни», - зазначив глава уряду Канади.

Він також подякував усім гуманітарним працівникам, залученим до допомоги людям у всьому світі. «У неймовірно складних обставинах ви підтримуєте тих, хто цього потребує, та відстоюєте гідність і потенціал усіх людських істот», - наголосив Трюдо.

Як відомо, щороку 19 серпня з ініціативи ООН відзначається Всесвітній день гуманітарної допомоги. Цього дня 2003 року біля офісу ООН в Багдаді (Ірак) в результаті теракту вибухнула вантажівка. Трагедія забрала життя 22 осіб, у тому числі верховного комісара ООН з прав людини Сержіо В’єра де Мілло.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: