Тука порадив українцям звикнути до терактів

Тука порадив українцям звикнути до терактів
Тука порадив українцям звикнути до терактів

Не існує в світі країни, яка була б повністю захищена від проявів тероризму», заявив Тука

Українці зобов’язані звикнути до терактів і жертв у мирних містах, оскільки вони не припиняться до перемоги у війні з Росією.

Таку думку висловив  заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, коментуючи вбивство одного з керівників ГУР Міноборони України Максима Шаповала у Києві.

«Це буде відбуватися, доки ми не виграємо війну з Росією. Або не програємо її. А поки війна триває – ми змушені будемо до цього звикати. Не існує в світі країни, яка була б повністю захищена від проявів тероризму», – заявив Тука.

За його словами, вбивство Шаповала було, по суті, замовним убивством конкретної людини, а не способом посіяти в Україні паніку.

«Це було демонстративне знищення. Максим був вельми знаковою фігурою в середовищі спецслужб. Як вітчизняних, так і російських. Ми зараз не можемо говорити, на жаль, про все те, що роблять наші спецслужби – і дуже успішно часом – але повірте, вони працюють. І тому боку, зрозуміло, це не подобається», – вважає заступник міністра.

Він також підкреслив, що за бажання Шаповала можна було «прибрати» по тихому, а не за допомогою демонстративного вибуху.

«Якби не було мети влаштувати таку демонстрацію, людину могли б просто поступово труїти, і він тихо помер би від отрути за тиждень-два», – підсумував Тука.

Нагадаємо, 27 червня вранці у столиці на перехресті вулиць Солом’янська та Механізаторіві вибухнув автомобіль. Внаслідок вибуху загинув полковник Головного управління розвідки Міноборони Максим Шаповал.

Вибух кваліфіковано як теракт та передано на розслідування Головній військовій прокуратурі.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос вважає, що у слідства є не більше 10 днів для максимально швидкого розкриття вбивства полковника.

Матіос розповідав, що раніше Максим Шаповал командував першою групою спецназу, який звільняв Донецький аеропорт. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: