Турчинов дав українцям рецепт, як зберегти свої гроші

Турчинов дав українцям рецепт, як зберегти свої гроші
Олександр Турчинов

Секретар РНБО радить українцям довгострокові депозити в доларах

Секретар РНБО України Олександр Турчинов упевнений, що найближчим часом ситуація в економіці стабілізується і знову стане вигідно тримати заощадження в гривні.

Про це він сказав в інтерв'ю liga.net.

Турчинов зазначив, що до кризи 2008 року було вигідно тримати заощадження в національній валюті.

«Був час, коли було вигідно тримати депозити в гривні - 2005, 2006, 2007 рік. Але коли в 2008 році почалася світова фінансова криза, гривня стала більшою мірою ніж долар схильна до девальвації, тому депозити я перевів в долари», - зазначив він.

«Я думаю, найближчим часом ми зможемо стабілізувати економіку і знову стане вигідно тримати заощадження в гривні і я з задоволенням переведу свої депозити», - додав секретар РНБО.

«Справа не в «довіряєш» або «не довіряєш». Якщо це оперативні рахунки, вони повинні бути в гривні, тому що втрати на конвертації себе не виправдають. Наприклад, коли я отримую зарплату - я не біжу в найближчий кіоск, щоб її обміняти. Якщо це довгострокові депозити, зрозуміло, що в разі якихось стрибків ви не зможете їх зняти або конвертувати. Тому для довгострокових вкладів я поки б рекомендував використовувати долари», - сказав Турчинов, реагуючи на тезу, що чиновник повинен демонструвати довіру до національної валюти.

Читайте також матеріал Главкому: «Націоналізація» Приватбанку. Як тягнуть бегемота з болота

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: