Турчинов поїхав до району Світлодарської дуги на зустріч із українськими захисниками

Турчинов поїхав до району Світлодарської дуги на зустріч із українськими захисниками
Олександр Турчинов

Четверту добу поспіль бойовики активно обстрілюють позиції ЗСУ з використанням забороненої Мінськими угодами артилерії і мінометів великого калібру

Секретар РНБО Олександр Турчинов поїхав на передову в районі Світлодарської дуги. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Він написав, що, перебуваючи на передових позиціях 54-ї бригади, яка героїчно витримала наступ ворога, оглянув оборонні позиції, обговорив з українськими захисниками ситуацію в останні дні на цій ділянці фронту.

За словами секретаря РНБО, четверту добу поспіль безперервно здійснюються обстріли наших позицій з використанням забороненої Мінськими угодами артилерії і мінометів великого калібру. «За кількістю снарядів і мін, застосованих по наших позиціях у районі Світлодарської дуги, встановлено своєрідний «рекорд» – понад 800 за добу», – зазначив Турчинов.

«Незважаючи на постійні обстріли і спроби прорвати нашу оборону, українські військові мужньо та професійно виконали свій обов'язок, зупинивши ворога, завдавши йому значної шкоди», – сказав Турчинов. Він додав, що наші військові контратакували, просунулися вперед і зайняли нові позиції, «які надали їм додаткову перевагу над ворогом у цьому секторі оборони».

Як повідомлялося, 19 грудня вранці прес-центр штабу АТО повідомив, що за підсумками бою на Світлодарській дузі 18 грудня українські бійці перехопили ініціативу, відкинули противника і здійснили контратаку у фланг супротивникові. Ворог був змушений відійти, кинувши при цьому військове майно та обладнання російського виробництва. За оприлюдненими у зазначеному повідомленні даними української розвідки, втрати бойовиків становили не менше 25 осіб убитими і 30 поранених.

Унаслідок бойових дій на Світлодарській дузі п'ятеро українських військовослужбовців загинули, 16 поранено, травмовано або контужено. Цих втрат українські війська зазнали на Світлодарській дузі та внаслідок ворожих обстрілів з важкого озброєння.

20 грудня бойовики намагалися прорвати оборону ЗСУ під Світлодарськом. Повідомлялося, що бойовики здійснили напад приблизно о 10:30 після мінометного обстрілу. В атаці було задіяно три штурмові групи від 3 до 5 осіб.

Вдень 21 грудня штаб АТО повідомив, що минулої доби в зоні проведення АТО двоє військовослужбовців ЗСУ загинули, четверо військовослужбовців дістали поранення, ще четверо – контужені. Він також поінформував, що супротивник не припинив активні бойові дії на Світлодарській дузі, з ранку до обіду бойовики провели низку артилерійських та мінометних обстрілів, а також здійснили одну спробу штурму, яку було відбито.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: