Туреччина виступила проти антиросійських санкцій ЄС за анексію Криму

Туреччина виступила проти антиросійських санкцій ЄС за анексію Криму
Мевлют Чавушоглу

Країна хоче знайти вихід із ситуації шляхом діалогу

Туреччина заявила, що не схвалює санкції, введені Євросоюзом проти Росії за анексію українського Криму. Про це в інтерв'ю виданню Türkiye 11 серпня заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу.

«Туреччина раніше багато страждала через санкцій. Санкції проти наших сусідів та партнерів завдали серйозної шкоди нашій економіці. Тому, коли ми чуємо про санкції, ми не метушимося необдумано. Ми обдумуємо, чи можемо ми знайти інші способи вирішення проблем», - заявив Чавушоглу.

Глава МЗС Туреччини пояснив, що саме тому країна не приєдналася до санкцій проти Росії, він зазначив, що Туреччина віддає перевагу політичному діалогу.

«Як ви можете побачити сьогодні, Росія і США намагаються вводити санкції проти один одного. ЄС розмірковує про заходи проти США на підставі того, що санкції також на них вплинуть. А ми спробуємо вирішити проблеми через діалог, щоб ніщо не завадило нашій економіці», - підкреслив Чавушоглу.

Як відомо, вперше Євросоюз ввів санкції стосовно 150 людей і 37 компаній з України та Росії в березні 2014-го через анексію Криму та агресію на сході України, вони неодноразово були продовжені.

Останній раз санкції проти причетних до порушення територіальної цілісності України 150 фізосіб і 37 юросіб продовжені до 15 вересня 2017 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: