Турецькі військові отримали перші автомати вітчизняного виробництва

Турецькі військові отримали перші автомати вітчизняного виробництва
Турецький автомат

Турецька зброя довела свою ефективність в ході операції «Щит Євфрату»

На озброєння армії Туреччини надійшла перша партія автоматичної зброї внутрішнього виробництва, в рамках програми переведення військових країни на переважне забезпечення вітчизняною зброєю та військовою технікою, передає Анадолу.  

«Вітчизняний автомат був запущений в Туреччині в серійне виробництво на початку 2017 року, і він вже використовується у збройних силах», - заявив генеральний директор корпорації механічної і хімічної промисловості (МКЕ) Туреччини Ахмет Ташкин.

За його словами, 15 років тому частка вітчизняної продукції оборонної промисловості в арсеналі збройних сил Туреччини становила 20%, а сьогодні цей показник становить 60%.

Він додав, що довгостроковою метою є підвищення рівня забезпечення Збройних сил Туреччини продукцією вітчизняної оборонної промисловості до 80%.  

Глава МКЕ також відзначив високу ефективність зброї турецького виробництва, що застосовується під час операції «Щит Євфрату».

Нагадаємо, що Туреччина бере участь в антитерористичній операції «Щит Євфрату», яка з 24 серпня 2016 року триває на півночі Сирії.  

Раніше повідомлялося, що 22 березня уряд Німеччини скорочує експорт озброєнь в Туреччину.

14 березня прем'єр-міністр України Володимир Гройман запропонував Туреччині спільно випускати літаки. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: