Туск: Мета Росії – ослаблення Євросоюзу

Туск: Мета Росії – ослаблення Євросоюзу

Для осблаблення ЄС РФ використовує порушення повітряного простору, кампанії з дезінформації, втручання в політичні процеси ЄС, кібератаки

Росія, використовуючи порушення повітряного простору, компанії по дезінформації, втручання в політичні процеси ЄС, кібератаки прагне послабити Євросоюз.

Про це на підсумковій прес-конференції саміту Ради Євросоюзу заявив президент ЄС Дональд Туск.

«Сьогодні ввечері ми провели широкомасштабну дискусію по Росії. Лідери обговорили всі прояви російської активності: порушення повітряних просторів, кампанії з дезінформації, кібератаки, втручання в політичні процеси в ЄС, гібридні технології на Балканах, розслідування катастрофи MH17. При розгляді всіх цих прикладів, стає абсолютно очевидно, що мета російської стратегії – послаблення Євросоюзу», - заявив Туск.

Туск підкреслив, що «збільшення напруженості з Росією не є нашою метою». Він сказав, що Євросоюз реагує на кроки, що вживаються РФ, але завжди готовий до діалогу.

«Утім ми ніколи не підемо на компроміс по наших базових принципах. Ось чому лідери ЄС одностайні в збереженні обраного курсу. Перш за все – збереження єдності Євросоюзу», - сказав Туск.

Нагадаємо, у Брюсселі в четвер, 20 жовтня, відкривається дводенний саміт ЄС, на якому розглядатимуться три основних питання – міграція, торгівля і відносини з РФ.

Як повідомляє Bloomberg, у проекті заяви за підсумками саміту лідерів ЄС, Євросоюз засуджує атаки сирійського режиму і Росії на цивільне населення міста Алеппо. «ЄС розглядає будь-які варіанти дій, також і обмежувальні заходи, спрямовані проти приватних осіб і організацій, у разі, якщо насильство не припиниться», – цитує проект агентство.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: