Туск назвав неправдоподібною версію Росії щодо подій в окупованому Криму

Туск назвав неправдоподібною версію Росії щодо подій в окупованому Криму
Фото з відкритих джерел

Глава Європейської ради зазначив, що їх з Порошенком оцінки ситуації в Криму і на Донбасі сходяться

Президент Європейської ради Дональд Туск вважає нереальною версію влади Російської Федерації (РФ) відносно недавніх подій в окупованому Криму. Про це він написав у своєму Twitter за підсумками телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком.

«Мав розмову з президентом Порошенко. Наші оцінки ситуації в Криму і на Донбасі сходяться. Російська версія подій неправдоподібна» - написав Туск.

Нагадаємо, в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що в окупованому Криму не затримували жодного співробітника української розвідки.

Як відомо, у середу російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ.

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими.

Після повідомлення ФСБ Путін звинуватив владу України у терорі і пообіцяв «не проходити повз». Крім того він заявив про те, що «не бачить сенсу у нормандських переговорах». 

Тим часом окупаційна влада Криму заявила про «негласне оголошення війни».

Президент Петро Порошенко назвав фантазіями звинувачення Росії на адресу українських військових у підготовці терактів у Криму.

Більше читайте в матеріалі «Главкому»: Чи здатен Путін розгорнути повномасштабну війну проти України? Аналітична записка

Дивіться також прес-конференцію в Главкомі: Чи здатен Путін розгорнути повномасштабну війну проти України із застосуванням ЗС РФ?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: