Туск про агресію РФ проти України: ООН не повинна боягузливо шукати компроміси зі злом

Туск про агресію РФ проти України: ООН не повинна боягузливо шукати компроміси зі злом
Голова Євроради Дональд Туск

Як зазначив Туск, Євросоюз і ООН не можуть коливатися в боротьбі зі злом, зокрема з агресією Росії щодо України

ООН повинна мобілізувати світову спільноту в боротьбі зі злом і не повинна боягузливо шукати компроміси в ситуації з російською агресією щодо України.

Про це заявив голова Європейської Ради Дональд Туск під час виступу на 72-й сесії Генасамблеї ООН.

Як зазначив Туск, Євросоюз і ООН не можуть коливатися в боротьбі зі злом, зокрема з агресією Росії щодо України, ядерними випробуваннями КНДР і тероризмом.

«Євросоюз і ООН були створені як відповідь на варварство Другої світової війни. Наш європейський пріоритет завжди буде полягати в тому, щоб боротися зі злом, насильством і беззаконням у міжнародному житті. У боротьбі зі злом Євросоюз і ООН не можуть коливатися. В нашому політичному житті бувають випадки, коли чорне і біле буває ясним, як щодо ядерного шантажу Північної Кореї і тероризму, так і агресії проти України», - заявив він.

За словами Туска, ООН не повинна боягузливо дивитися на події в світі та мобілізувати міжнародне співтовариство для боротьби зі злом.

«Нам треба продемонструвати, що ми все ще можемо бачити різницю між добром і злом, іноді для цього потрібна сміливість, ООН не повинна боягузливо шукати компроміси зі злом. Вона повинна мобілізувати світове співтовариство у боротьбі з ним», - констатував глава Євроради.

Нагадаємо, 19 вересня президент України Петро Порошенко обговорив з Туском введення миротворців ООН на Донбас.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: