Туск: Україна досконало виконала вимоги ЄС щодо надання безвізу

Туск: Україна досконало виконала вимоги ЄС щодо надання безвізу
Дональд Туск

Туск наголосив, що ця дискусія більше не є турботою України, безвіз почне діяти після рішення щодо реформування візової політики

Україна виконала всі вимоги Європейського Союзу для надання їй безвізового режиму, зараз справа за розробкою механізму призупинення безвізового режиму для третіх країн, яка вже ведеться структурами ЄС. Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск на прес-конференції після саміту Україна-ЄС.

«Я радий, що всі члени ЄС вирішили, що Україна готова до безвізового режиму. Це рішення є визнанням досягнень України у дотриманні європейських стандартів. Воно почне діяти, як тільки Європейський парламент і рада знайдуть рішення щодо реформування візової політики ЄС, що зараз триває», – сказав Туск.

«Я хочу наголосити, що ця дискусія більше не є турботою України, оскільки вона досконало виконала свою роботу. Тепер дискусії стосуються відносин між країнами-членами ЄС і Європейським парламентом стосовно візової політики ЄС», – додав Туск.

Президент Європейської ради наголосив, що підтримка Україні з боку ЄС зберігається.

Крім того, Туск назвав своєю метою завершити процес ратифікації Угоди про асоціацію з Україною. «Після переговорів із прем’єром Нідерландів і президентом України, можу сказати, що ми тяжко працюємо над рішенням, яке дасть змогу Нідерландами ратифікувати рішення», – сказав він.

Як повідомлялося, саміт Україна-ЄС пройшов у форматі робочого обіду, чому передувала зустріч президента України Петра Порошенка з трьома президентами ЄС

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц також взяв участь у зустрічі лідерів до саміту. Сам Шульц напередодні заявив, що не буде претендувати на посаду президента ЄП на новий термін, а буде балотуватися до німецького Бундестагу в наступному році.

На саміті обговорювалися питання лібералізації візового режиму та виконання Мінських угод. Як повідомляли в адміністрації президента України, на саміті не будуть озвучувати дату початку дії безвізового режиму для України.

Крім того, як повідомляють європейські ЗМІ, безвіз для України та Грузії можуть відкласти до літа 2017 року. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: