В уряді визначились, скільки і якого вугілля треба країні у 2017 році (документ)

В уряді визначились, скільки і якого вугілля треба країні у 2017 році (документ)
Вугілля

Дефіцит вугілля антрацитової групи становить 4,8 млн. т

Україні у 2017 році необхідно  26 млн. т вугілля для задоволення потреб з виробництва електроенергії. Про це у відповіді на запит «Главкома» повідомили у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.

Протягом березня-грудня уряд розраховує імпортувати 4,8 млн. т вугілля антрацитової групи, яке не виробляється на території, підконтрольній Україні. Як зазначили у Міністерстві, раніше це вугілля марки «А» надходили з непідконтрольних територій (фактично Л/ДНР). Однак після торгової блокади ОРДЛО постачання припинилося.

За даними Міністерства енергетики, за опалювальний сезон 2016/2017 років теплові електростанції спожили 12,3 млн. т вугілля, у тому числі антрацитової групи – 4,5 млн. т. За нинішній опалювальний сезон на теплові електростанції надійшло 129 тис. т імпортного вугілля антрацитової групи.

(для ознайомлення з документом натисніть на зображення)

Нагадаємо, що Прем’єр Володимир Гройсман на початку березня говорив, що енергетична блокада завдає Україні 2-4 млрд. грн. збитків щомісячно.

Згодом підприємство «Укренерго»  вийшло із заявою: якщо до травня не буде поставок вугілля, то в Україні можуть початися віялові відключення світла. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: