Після теракту в Ніцці у Бельгії в день національного свята посилять заходи безпеки

Після теракту в Ніцці у Бельгії в день національного свята посилять заходи безпеки
incterra.ru

У Бельгії зберігається третій рівень антитерористичної готовності з чотирьох

Бельгійська влада вживатиме додаткові заходи безпеки під час святкування Національного дня 21 липня, заявив прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель, повідомляє ВВС.

За його словами, уряд не збирається скасовувати свято. Спецслужби Бельгії наразі не виявили нових загроз для країни в зв'язку з нападом в Ніцці в ніч проти 15 липня.

У Бельгії зберігається третій рівень антитерористичної готовності з чотирьох. Не виключено, що рівень небезпеки можуть підвищити до максимального, зазначив пан Мішель.

Національний день Бельгії відзначається 21 липня. У цей день в 1831 році склав присягу перший бельгійський король Леопольд I. Роком раніше в результаті революції країна вийшла зі складу Нідерландів.

Нагадаємо, під час святкування Дня взяття Бастилії в Ніцці в натовп людей врізалася вантажівка, а потім її водій, імовірно тунісець за походженням, відкрив стрілянину. У підсумку 84 людини загинули, 10 зазнали поранень, 18 перебувають у критичному стані. Серед загиблих є українець, на даний момент відомо вже про двох поранених громадян України.

Французькі ЗМІ пишуть, що у теракті в Ніцці відчувається почерк «Ісламської держави». Стрільця зліквідувала поліція.  Терористом виявився 31-річний Мохаммед Лахуаєдж Бухлель. Посвідчення особи саме на таке ім'я поліція знайшла у вантажівці. Батько трьох дітей раніше перебував у полі зору поліції за такі злочини, як крадіжки й насильницькі дії.

Як раніше повідомлялось, нині 50 поранених на набережній Ніцциперебувають між життям і смертю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: