У Білорусі затримали двох публіцистів за розпалювання ворожнечі

У Білорусі затримали двох публіцистів за розпалювання ворожнечі
Юрій Павловець

Адепти «руського міра» затримані в Білорусі

Публіцистів Дмитра Алімкіна і Юрія Павловця, які під псевдонімами писали статті для російських ЗМІ, затримали правоохоронні органи Білорусі за підозрою в розпалюванні національної ворожнечі, передає  прес-служба СК Білорусі.

Як зазначається, щодо двох публіцистів СК країни розслідує кримінальні справи, підставою для порушення яких стали звернення про проведення експертною комісією експертиз щодо оцінки інформаційної продукції на предмет наявності (відсутності) в ній ознак проявів екстремізму щодо авторів статей, опублікованих на інформаційних ресурсах «Регнум», «Лента.ру», «ЕАДЕЙЛІ» Миколи Радова, Павла Юрінцева і Алли Бронь.

«За висновками комісії в діях названих авторів вбачаються ознаки злочину, передбаченого статтею 130 КК Республіки Білорусь (розпалювання расової, національної, релігійної або іншої соціальної ворожнечі)», - сказано у повідомленні.

«У результаті проведених слідчих дій було встановлено, що за псевдонімом Алла Бронь ховається Дмитро Алімкін, житель Бреста, який працює сторожем в одному із закладів освіти міста, а за псевдонімами Павло Юрінцев і Микола Радов - Юрій Павловець, викладач БДУІР», - додали у СК Білорусі.

Вказано, що під час проведених обшуків були отримані дані про причетність зазначених осіб «до протиправної діяльності та отриманні ними грошових винагород за підготовку замовних публікацій від громадянина Республіки Білорусь, який постійно проживає в Москві».

Білоруське слідство вважає, що основним мотивом їх протиправної діяльності була матеріальна зацікавленість.

«Підозрювані затримані. До них застосовано запобіжний захід у вигляді взяття під варту», - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, 8 грудня Верховна Рада заборонила російські пропагандистські книги.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: