У Болгарії оголосили створення антикорупційного суду для справ «високого рівня»

У Болгарії оголосили створення антикорупційного суду для справ «високого рівня»
Створення цієї судової інстанції вважається частиною реформи кримінального права

Новий судовий орган має займатися розглядом корупційних справ, до яких причетні міністри, депутати парламенту та мери міст

Задля посилення боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади в Болгарії створили антикорупційний суд. Закон, який передбачає заснування нової судової інстанції, було оприлюднено в п'ятницю, 4 серпня, в офіційному виданні країни «Държавен вестник», передає інформагенція AFP.

Новий судовий орган має займатися розглядом корупційних справ, до яких причетні міністри, депутати парламенту та мери міст. Створення цієї судової інстанції вважається частиною реформи кримінального права з метою переформатування судової систему країни.

Поява ще однієї судової інстанції в Болгарії, що вважається однією з найбільш корумпованих країн ЄС, вже викликала різку критику як з боку суддів, так і з боку неурядових організацій. На думку останніх, спеціальний статус, який матиме новостворений суд, може уможливити ухвалення політично мотивованих рішень.

Нагадаємо, президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер виступає за створення необхідних органів для боротьби з корупцією в Україні і не заперечував створення окремого Антикорупційного суду, підтримавши спеціальну антикорупційну палату в рамках наявної судової системи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: