У Британії запровадять антитерористичну систему «електронних полів»

У Британії запровадять антитерористичну систему «електронних полів»
Інноваційну технологію Британія планує перейняти у Швеції

Так звані системи геозонування допоможуть уникнути терактів з використанням автомобілів

Уряд Великобританії планує встановити «електронні поля» навколо будівель і мостів з метою запобігання терактам з використанням автомобілів, повідомляє «Інтерфакс».

Питанням впровадження нової технології займається британське міністерство транспорту.

Передбачається, що будуть використані так звані системи геозонування, які через супутники створюватимуть електронні перешкоди навколо певних точок. Подібні системи за допомогою бездротової технології з бортовими комп'ютерами в автомобілях будуть запобігати в'їзду транспортних засобів, що не мають відповідного дозволу.

Ще один варіант - автоматичне зниження швидкості в таких автомобілях, якщо вони рухаються в бік пішохідних зон. Подібну технологію вже впроваджує Швеція. Обидві країни постраждали від терористичних атак з використанням автомобілів.

Як повідомляв «Главком», вечері 3 червня терористи на вантажівці в'їхали у групу пішоходів на Лондонському мосту, потім нападники у сусідньому районі «Боро Маркет» з ножами атакували людей у ресторанах.

Внаслідок атаки було госпіталізовано 48 людей, семеро загиблих. Силовики вбили трьох нападників. Відповідальність за напад взяла на себе «Ісламська держава».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: