У Брюсселі досягнено угоди щодо механізму призупинення безвізу

У Брюсселі досягнено угоди щодо механізму призупинення безвізу

Порошенко підтвердив, що сьогодні в Брюсселі знайдено компроміс щодо механізму призупинення безвізу

У Брюсселі під час сьогоднішніх переговорів у вигляді тріалогу досягнено угоди щодо механізму призупинення лібералізації візового режиму для третіх країн. Про це повідомив у своєму Twitter брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк.

«Білий дим! Існує угода між Європарламентом і радою щодо механізму призупинення! », — написав журналіст.

Президент України Петро Порошенко підтвердив, що сьогодні в Брюсселі знайдено компроміс щодо механізму призупинення безвізу. Про це Глава держави повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Обнадійливі новини з Брюсселя за результатами моїх постійних контактів з лідерами ЄС. Компроміс щодо механізму призупинення безвізу знайдено. Тепер слово за Радою ЄС на рівні послів та Європарламентом. Тримаю питання під особливою увагою», — написав Порошенко.

Нагадаємо, президент Європейської ради Дональд Туск у листі до президента Європарламенту Мартіна Шульца закликав якнайшвидше домовитися про механізм призупинення дії безвізового режиму, щоб надати обіцяний безвіз Україні і Грузії.

Як відомо,17 листопада Європейський союз на рівні Комітету постійних представників країн – членів ЄС (COREPER) погодив скасування віз для українців. Водночас у ЄС заявили, що запровадження безвізового режиму між ЄС і Україною можливе після затвердження в Євросоюзі механізму його призупинення. На 7 грудня заплановано черговий раунд міжінституційних переговорів між Радою ЄС, Європарламентом та головуючою в ЄС країною щодо механізму тимчасового призупинення безвізового режиму.

Читайте також матеріал  «Главкома»: «Не дуже й треба». Як українців готують до зриву безвізу?» 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: