У центрі Києва перекривають вулиці та стягують Нацгвардію

У центрі Києва перекривають вулиці та стягують Нацгвардію
Силовики у центрі столиці
Фото з Facebook Сергія Лещенка

«Настільки масштабного перекриття я ще не бачила», - повідомила журналістка Тетяна Даниленко

Напередодні акції протесту, яка анонсувалася на 17 жовтня, силовики перекривають у Києві центральні вулиці навколо урядового кварталу.

Як повідомила у Facebook журналістка Тетяна Даниленко, у дворі Жовтневого палацу тренуються бійці Нацгвардії, а кількість їх більша ніж «під час параду на Хрещатику».

«Настільки масштабного перекриття я ще не бачила», - написала вона. 

Народний депутат Сергій Лещенко також додає, що вулиці у кварталах навколо Адміністрації президента вже перекрито.

«Перекрили вул.Лютеранську на дальніх підступах до Банкової, обабіч дороги стоять військові машини Нацгвардії», - зазначив він.

Напередодні у КМДА повідомили, що у зв’язку з посиленими заходами забезпечення публічної безпеки в центральній частині Києва 17 жовтня з 06:00 буде перекрито вулиці центральної частини столиці.

У понеділок ввечері представники «Національного корпусу»,  партії «Свобода» та «Правого сектору» заявили, що взяли будівлю вертолітного майданчика екс-президента Віктора Януковича на Парковій дорозі у Києві під свій контроль. 

Нагадаємо, на 17 жовтня в столиці запланована масштабна акція протесту. Опозиційні сили планують вивести під стіни Верховної Ради тисячі людей. Драйвером цього процесу є Михайло Саакашвілі та його «Рух нових сил». Але участь в акції візьмуть також «Самопоміч», «Громадянська позиція», «Свобода», «Національний корпус», «Громадський контроль», «Демальянс», Автомайдан, громадські організації «Чесно», «Реанімаційний пакет реформ» та інші. На акції мають прозвучати три основні вимоги: створення антикорупційних судів, скасування депутатської недоторканності й ухвалення нового виборчого закону.

Водночас у СБУ заявляють про попередження збройної провокації, яка готувалася під час мітингу 17 жовтня під Верховною Радою у Києві. За інформацією СБУ, двоє колишніх активістів «Революційних правих сил» намагалися купити два автомати АК-47 і три гранатомети, щоб застосувати їх на мітингу, але силовики заблокували спробу купівлі зброї.

До слова, секс-меншини теж вийдуть під Раду. Організатори протестів підозрюють Банкову у провокації.

Читайте статтю «Главкома» Дата Ікс - 17 жовтня. Що відбувається за кулісами завтрашнього протесту

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: