У центрі Києва вбито екс-депутата Держдуми Вороненкова (оновлюється)

У центрі Києва вбито екс-депутата Держдуми Вороненкова (оновлюється)
У центрі Києва вбили російського політика Дениса Вороненкова (Фото: Олександр Рудоманов, Facebook)

Стрілянина сталася близько готелю Premier Palace

Що сталося

Сьогодні, 23 березня 2017 року, у центрі Києва, в Шевченківському районі, на вулиці Пушкінській, злочинці здійснили збройний напад на екс-депутат Держдуми Дениса Вороненкова.

Кілер застрелив російського політика. 

На місце пригоди одразу прибули швидкі та поліція.

Згодом стало відомо, що вбито екс-депутата Держдуми Денис Вороненкова. Він йшов на зустріч з колегою Іллею Понамарьовим. Про це повідомив російський політик на своїй сторінці у Фейсбук.

«Один з мотивів убивства екс-депутата РФ - бажання Кремля залякати потенційних втікачів», - заявила російська опозиціонерка Ольга Курносова.

Поліція повідомляє

В результаті стрілянини одна людина вбита, двоє отримали поранення. Про це у коментарі «Главкому» розповіла речниця столичної поліції Оксана Блищик.

«Водночас особи вбитого і поранених поки що невідомі. Один вбитий два поранено. Групи працюють на місці, інформації більше немає», - сказала Блищик.

Голова столичної поліції Андрій Крищенко повідомив, що чоловік, який убив депутата російської Думи в центрі Києва, поранений та наразі перебуває в лікарні. Також у лікарні перебуває охоронець убитого депутата.

Вороненков був убитий в помсту за те, що він і його дружина, дали правдиві свідчення про те, як готувалася анексія Криму та напад на Донбас. Про це заявив народний депутат, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Приблизно о 14 годині тіло застреленого екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова забрали з місця злочину на вулиці Пушкінській у Києві, слідчі дії тривають.

Хто стріляв у Вороненкова

Павло Паршов. Кілер, який застрелив Дениса ВороненковаПавло Паршов. Кілер, який застрелив Дениса Вороненкова

Момент вбивства Вороненкова зафіксували відеокамери

Соцмережі інформують

«Попередньо чоловік між авто є вбивцею, його ще з ознаками життя забрала швидка. Він отримав пулю від охоронця жертви (нажаль чоловіка вбито). Охоронець також отримав пульове поранення в живіт і зараз знаходиться в лікарні», - написала на Фейсбуці Аліса Березуцька.

Президент провів нараду з силовиками щодо цинічного вбивства Дениса Вороненкова. Про це повідоми прес-секретар глави держави Святослав Циголко.

«Підступне вбивство у центрі Києва Дениса Вороненкова – це акт державного тероризму з боку Росії, яку він був змушений покинути з політичних міркувань. Явний почерк російських спецслужб, що раніше неодноразово проявлявся в різних європейських столицях», - заявив Президент.
«Вороненков був одним з головних свідків російської агресії проти України і зокрема ролі Януковича щодо введення до України російських військ.
Вважаю невипадковим, що вбивство відбулося в один день з диверсією в Балаклії на Харківщині», - наголосив Глава держави.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко назвав вбивство колишнього російського депутата Дениса Вороненкова «звичною для Кремля показовою стратою свідків». Про це він написав у себе на сторінці у Facebook.

Вбивство російського політика прокоментував у Фейсбук журналіст Юрій Бутусов. Він зазначив, у Києві спрацювала диверсійна група противника, яка скоїла напад, на оголошеного в розшук у Росії, Дениса Вороненкова.

Біографічна довідка Дениса Вороненкова

Денис Вороненков (фото: pronedra.ru)Денис Вороненков (фото: pronedra.ru)

  • Народився 10 квітня 1971 році, місто Горький (Нижній Новгород). Доктор юридичних наук, доцент.
  • У 1988 році закінчив з червоним дипломом Ленінградське суворовське військове училище. У 1995 - Військовий університет Міністерства оборони РФ. У 1996 отримав диплом Рязанського державного педагогічного університету ім. Єсеніна.
  • З 1995 по 1999 рік проходив військову службу на різних посадах в органах Військової прокуратури РФ. У 2000 році був призначений на посаду старшого референта в апараті фракції в Державній думі.
  • У 2011-2016 роках - депутат Державної думи Федеральних зборів Російської Федерації VI скликання, член Комітету Держдуми з безпеки та протидії корупції, член фракції «КПРФ».
  • У грудні 2016 року разом з дружиною Марією Максакова Вороненко переїхав жити до Києва.
  • 15 лютого 2017 року в Росії оголошений у федеральний розшук.
  • 23 березня 2017 року Дениса Вороненкова було вбито у центрі Києва. Кілери здійснили напад по серед білого дня.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: