У Чернігові при ліквідації конвертцентру вилучили понад $1,5 млн і золото

У Чернігові при ліквідації конвертцентру вилучили понад $1,5 млн і золото

Правоохоронці вилучили 1,67 млн доларів, 117 тис. євро і 2,6 кг золота

У Чернігові під час ліквідації конвертаційного центру правоохоронці вилучили велику кількість готівки й золото.

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook.

«У тихому Чернігові в ході спільної операції місцевої прокуратури та податкової міліції по ліквідації конвертаційного центру, крім гривень, вилучено $1,67 млн, 117 тис. євро і 2,6 кг золота», - написав Луценко.

Прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган в соцмережі Facebook повідомила, що для прикриття незаконної діяльності, яка полягала у формуванні податкового кредиту з ПДВ підприємствам реального сектору економіки Чернігівської та Київської областей, учасники центру використовували понад 20 транзитно-конвертаційних підприємств, зареєстрованих на підставних осіб.

«Проведено понад 20 санкціонованих обшуків за місцем проживання осіб, причетних до діяльності «конвертаційного центру», в офісних приміщеннях та транспортних засобах. За результатами виявлено та вилучено печатки підприємств з ознаками фіктивності, магнітні носії інформації, комп’ютерна техніка, фінансово-господарські документи, чорнові записи, готівкові кошти в сумі 8,2 млн грн, $1,68 млн, 117 тис євро, 3,4 кг золота», - пише Сарган.

Крім того, на виконання ухвал слідчого судді накладено арешти на 1,7 млн грн, що перебували на банківських рахунках фіктивних підприємств та зупинено видаткові операції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: