У Чернігові при обміні валюти шахраї обдурили бізнесмена на 40 тис. доларів

У Чернігові при обміні валюти шахраї обдурили бізнесмена на 40 тис. доларів

Аферисти знімали приміщення в будівлі кілька місяців і справно платили орендну плату

Шахраї обдурили бізнесмена, замкнули і зникли в невідомому напрямку. На лінію «102»зателефонували жителі, які в одному з офісних приміщень почули, як у віддаленому кабінеті стукає в двері і кричить чоловік. Як встановила слідчо-оперативна група поліції, приміщення в будівлі в центрі Чернігова зловмисники знімали вже кілька місяців.

Відзначається, що вони вчасно сплачували орендну плату. Приватний підприємець прийшов в цей офіс, повіривши словам шахраїв про можливості вигідного обміну 40 тисяч доларів США.

«На початку операції «обміну» підприємець виклав ці гроші на стіл. Між тим жінка, яка збиралася дати за валюту «гривні по вигідному курсу», виклала на стіл акуратно упаковані купюри національної валюти, як пізніше з'ясувалося — сувенірні. Не встиг клієнт навіть оглянути «гривні», як жінку покликали нібито віддати печатку колезі. Працівниця офісу вийшла з кімнати, прихопивши з собою долари, і замкнула двері зовні. Поки потерпілий зрозумів у чому справа, пройшло кілька хвилин і зловмисники зникли разом зі своєю здобиччю», — повідомила поліція.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) і займається пошуками зловмисників.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: