У червні кількість хворих на кір збільшилася вдвічі

У червні кількість хворих на кір збільшилася вдвічі

Фото з відкритих джерел 

Захворюванність на кір зростає 

Найбільше людей заразилися кором у Івано-Франківській та Одеській областях

У червні 2017 року на кір захворіли 473 людини, що майже подвоїло кількість захворілих з початку року до 962.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Найбільше людей заразилися кором у Івано-Франківській та Одеській областях. Спахали захворювання у червні також реєструвалися у Тернопільській та Чернівецькій областях. Загалом за останні півроку в Україні сталося 15 спалахів кору, що вразили половину областей та місто Київ. Більше 70% захворілих з початку року - 697- діти й підлітки.

В Івано-Франківській області у червні захворіли 253 людини у, 167 - в Одеській області, у Тернопільській - 48 та Чернівецькій - 5.

Загалом за шість місяців 2017 року, на Івано-Франківщині зареєстровано 520 випадків кору, 344 випадки в Одеській області, 48 у Тернопільській, 11 у Дніпропетровській, 9 у Вінницькій, 8 у Чернівецькій та поодинокі випадки у Донецькій, Закарпатській, Кіровоградській, Львівській, Хмельницькій, Черкаській областях та в місті Києві.

«Кір – інфекційна хвороба, що вражає дітей і дорослих, які не мають імунітету проти цього захворювання. Вона проявляється високою температурою, нежитем, кашлем, висипом, іноді до симптомів додаються блювота і пронос. Кір небезпечний тим, що може ускладнитися пневмонією чи викликати ураження головного мозку», - наголошують у Мінохорониздоров'я.

За даними МОЗ, значна частина захворілих у 2017 році не мали необхідних доз щеплення або не були щеплені проти кору взагалі. «Тоді як специфічного лікування проти кору не існує, найдієвішою профілактикою захворювання є вакцинація», - стверджують у міністерстві.


im-19642699_812279478935159_8657697083310973541_n

 

У червні в Одесі померла 4-річна дитина, яка захворіла на кір і мала ускладнення від захворювання. Щеплення у неї не було.

Навесні найбільші спалахи кору були зафіксовані в Італії та Румунії.

Уряд Німеччини планує запровадити штрафи до 2500 євро для батьків, які відмовляються вакцинувати дітей. Планується, що дитячі садочки повідомлятимуть про батьків, які не можуть надати довідку про щеплення. За новим законом, без такої довідки дитину можуть виключити із садочка.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: