У Дніпрі будують сучасну безгазову котельню на соняшникових пелетах

У Дніпрі будують сучасну безгазову котельню на соняшникових пелетах
Голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко

Нова котельня матиме високий коефіцієнт корисної дії та надаватиме споживачам якісне тепло із знижкою

У Дніпрі розпочато будівництво чергової сучасної котельні, яка працюватиме без використання газу — на соняшникових пелетах. Вона опалюватиме велику міську лікарню і три прилеглі житлові будинки.  Про це заявив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Четверта Дніпровська міська багатопрофільна клінічна лікарня розрахована на 745 ліжко-місць, має в своєму складі ендокринологічний, гематологічний, нефрологічний, онкопроктологічний, хіміотерапевтичний центри, відділення трансфузіології, гемодіалізу, неврологічне та терапевтичне, два урологічних, два хірургічних, центри хірургії судин, гострих отруєнь, патології голови й шиї, лікування профзахворювань та інші. Цей медичний заклад має застарілу і зношену систему опалення.

«Будівництво цієї безгазової котельні вирішить проблему тепла в лікарні та навколишніх будинках. Окрім того, це інвестиції,  нові робочі місця та податки, які підуть до бюджету. Виробник пелетів теж з Дніпропетровщини. Минулого року ми вже запустили такі котельні в Марганці та Покрові», — зазначив Валентин Резніченко.

Нова котельня матиме високий коефіцієнт корисної дії та надаватиме споживачам якісне тепло із знижкою. При цьому енергоефективність будівлі лікарні підвищиться на 20-30%. Планується, що вона розпочне свою роботу цієї осені.

Вартість будівництва котельнідля Дніпровської четвертої лікарні становить 35 мільйонів гривень. Всі кошти для цього надає інвестор. Це не перший такий проект на Дніпропетровщині. Альтернативне опалення успішно використовують і в інших медичних закладах регіону -торік на вулиці Космічній у Дніпрі також відкрили котельню на соняшникових пелетах. Нині це найпотужніша в Україні котельня, яка забезпечує теплом чотири лікарні.

«Ми активно впроваджуємо енергоефективні технології. За два останні роки перевели на твердопаливне устаткування понад три десятки котелень у дитсадках, школах та медзакладах. Загалом в області більше сотні котелень на альтернативному паливі. Вони екологічні та економні — це суттєве заощадження бюджетних коштів», — підкреслив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Як повідомлялося, голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко заявив, що зростання соціально-економічних показників Дніпропетровщини є одним з реальних результатів процессу децентралізації в країні. «Ми реалізуємо ініціативи Президента Петра Порошенка, що стосуються процесів децентралізації в державі, демонструючи на конкретних справах наскільки розширилися можливості для місцевих громад», - зазначив Валентин Резниченко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: