У Дніпрі почали кримінальне провадження через масове отруєння дітей учасників АТО

У Дніпрі почали кримінальне провадження через масове отруєння дітей учасників АТО

Санаторій, де відпочивали діти, не мав дозволу на оздоровлення дітей

У Дніпрі відкрили кримінальне провадження за статтею «Недбалість» на чиновників міської ради, які були причетні до тендеру на покупку послуг для дитячих таборів для дітей учасників АТО в Бердянську. Про це повідомила прес-служба прокуратури області.

«Прокуратурою Дніпропетровської області розпочато кримінальне провадження щодо посадових осіб Дніпропетровської міської ради, які допустили службову недбалість при проведенні тендерних торгів (ч. 2 ст. 367 КК України)», - йдеться в повідомленні.

Так, департаментом соціальної політики Дніпропетровської міської ради проводились тендерні торги по послугах дитячих таборів для дітей учасників АТО, за результатами яких з переможцем, у якого було найнижче цінова пропозиція, був укладений договір про відпочинок та оздоровлення 500 дітей.

При цьому, згідно з чинним законодавством, перед організованим заїздом відпочиваючих готовність установи до відкриття повинна перевірити спеціальна комісія, що складається з представників органів і установ санепідслужби, органів державного пожежного, технічного, архітектурного нагляду, а також медичного працівника; заїзд відпочиваючих без дозволу санітарно-епідеміологічної станції забороняється.

«Однак в порушення вимог чинного законодавства закладу-переможцю торгів зазначений дозвіл не надавався. Тому, не переконавшись у готовності установи до оздоровчо-літнього періоду, посадові особи міськради направили туди на відпочинок 500 дітей, а в кінці липня 2017 роки 30 з них отруїлися і були спрямовані до медичного закладу », - відзначили в прокуратурі.

Нагадаємо, 30 дітей були госпіталізовані з діагнозом «гостра кишкова інфекція» з дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Лазурний» в Бердянську Запорізької області.

До речі, цей санаторій не мав дозволу на оздоровлення дітей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: