У Дніпрі затримали офіцера поліції, який брав щомісяця мзду з підприємця

У Дніпрі затримали офіцера поліції, який брав щомісяця мзду з підприємця
Після отримання другої суми 26-річний дільничний офіцер поліції був затриманий оперативниками

Правоохоронці задокументували два епізоди передачі грошей поліцейському, кожен по 1,5 тисячі гривень

У Дніпрі старший лейтенант поліції щомісяця вимагав кошти від чоловіка, за невтручання у його підприємницьку діяльність. Під час отримання чергового хабаря поліцейського затримали працівники внутрішньої безпеки Національної поліції та прокуратури Дніпропетровської області.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

«До Дніпропетровського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України звернувся 59-річний мешканець Дніпра. Чоловік поскаржився на дії одного зі співробітників Чечелівського відділення поліції. За безперешкодне здійснення торгівлі дизельним паливом дільничний офіцер вимагав із заявника 1,5 – 2 тисячі гривень щомісяця», – йдеться у повідомленні.

Тож матеріали перевірки були надіслані працівниками УДВБ НП України до обласної прокуратури, де за викритим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Повідомляється, що правоохоронці задокументували два епізоди передачі грошей поліцейському, кожен по 1,5 тисячі гривень. Саме після отримання другої суми 26-річний дільничний офіцер поліції був затриманий оперативниками Дніпропетровського управління ДВБ НПУ та слідчими прокуратури області. 

Зазначається, що за вчинення корупційних дій старшому лейтенанту поліції загрожує позбавлення волі на термін до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Також вирішується питання про оголошення йому підозри та обрання міри запобіжного заходу. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: