У домівках киян може знову з’явитись гаряча вода

У домівках киян може знову з’явитись гаряча вода
ТЕЦ-6

«Укртрансгаз» зняв обмеження на транспортування газу для ТЕЦ-6 «Київенерго»

Публічне акціонерне товариство «Укртрансгаз» зняло обмеження на транспортування газу для ТЕЦ-6, які були введені раніше через систематичну несплату за послуги транспортування газу та накопичення боргів. Про це повідомляє прес-служба Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

Наразі філія «Київтрансгазу» здійснила усі необхідні підготовчі роботи для відновлення транспортування природного газу для потреб ТЕЦ-6 у повному обсязі та очікує підтвердження від ПАТ «Київгаз» та споживача про готовність приймати природний газ.

«Зважаючи на негативні соціальні наслідки обмеження подачі газу на зазначену ТЕЦ та прагнучи не допустити розбалансу в енергосистемі Києва та області, «Укртрансгаз» погодився поновити газопостачання, хоча із 61 млн грн боргу за транспортування газу для виробництва електроенергії на даний момент до Укртрансгазу надійшло лише 20 млн грн. Загальна заборгованість ПАТ «Київенерго» перед Укртрансгазом за послуги транспортування становить близько 330 млн грн. Це майже половина заборгованості усіх виробників теплової енергії України перед «Укртрансгазом», - сказано в повідомленні.

23 червня Київська міська держадміністрація надіслала до Укртрансгазу листа, яким гарантувала контроль за виконанням Київенерго у строк до 30 червня своїх зобов’язань щодо погашення заборгованості перед «Укртрансгазом» у сумі 41 млн грн.

«Нафтогаз розуміє, що кияни стали заручниками нездатності «Київенерго» погашати свої боргові зобов’язання. Як соціально-відповідальна компанія, «Нафтогаз» підтримав зняття обмежень на транспортування газу до ТЕЦ «Київенерго», незважаючи на суттєві ризики неповернення заборгованості. Разом з цим, якщо зобов’язання «Київенерго» по виплаті заборгованості до 30 червня не будуть виконані, газопостачання до ТЕЦ «Київенерго» може бути знову обмежено», - відзначили у «Нафтогазі».

Нагадаємо, «Київенерго» заборгувало «Нафтогазу» ще близько 4,3 млрд грн за вже поставлений газ і є найбільшим боржником компанії. Як заявив мер Києва Віталій Кличко, кияни, яким відключили гарячу воду, стали заручниками відносин між «Київенерго» та НАК «Нафтогаз України».

Зазначимо Київська теплоелектроцентраль № 6 (Київська ТЕЦ-6) забезпечує централізоване тепло- і гаряче водопостачання промислових підприємств, житлових і адміністративних будинків Дарницького, Дніпровського, Подільського, Деснянського та Оболонського районів столиці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: