У Дубаї презентували перше повітряне безпілотне таксі

У Дубаї презентували перше повітряне безпілотне таксі

У повітря волокоптер (так називається майбутнє таксі) підіймають 18 гвинтів, що закріплені на спеціальному колі зверху

В Арабських Еміратах вигадали спосіб уникнення заторів на дорогах. Німецькі винахідники запроваджують в арабській столиці Дубай перше повітряне таксі. У майбутньому його можна буде викликати просто за допомогою додатку на смартфоні.

Волокоптер – саме таку назву має майбутнє таксі, що літатиме. Керування у двомісного транспортного засобу – безпілотне. У повітря його підійматимуть 18 гвинтів, що закріплені на спеціальному колі зверху волокоптера. Максимальна тривалість польоту сягатиме 30 хвилин. Розробники амбітного винаходу запевняють – буквально через кілька років таке таксі стане нормою буденного життя. На додачу до всього, допоможе подолати величезні затори у містах.

«Волокоптер має запрацювати за допомогою смартфона. Тобто ви через додаток зможете замовити волокоптер, який доставлятиме вас до спеціальних волопортів. Ця інновація вже працює за допомогою GPS-навігатора. В майбутньому хочемо, щоб волокоптер зміг оминати будь-які перешкоди на своєму шляху», – розповідає виконавчий директор «Волокоптер» Флоріан Рейтер.

Офіційна влада ОАЕ підтримала запровадження інновації у місті Дубай. Однак, поки що тестування винаходу провели без пасажирів. Адже таке таксі потрібно ще допрацювати.

«Я думаю ми досягли історичного моменту. Це буде абсолютно інноваційний продукт. Але мусимо ще багато попрацювати над його структурою, не можна ризикувати життями людей. Маємо переконатися у 100% безпеці. Крім того, потрібно буде обладнати спеціальні локації для приземлення, які будуть розміщені на вершинах будівель, парків та стоянок. А також узгодити усе з поліцією», – каже гендиректор доріг та транспорту Дубай Матар Аль Тайєр.

Для забезпечення захисту пасажирів на літаючому таксі планують встановити також резервні акумулятори, гвинти, а всередині повітряного засобу будуть ще й два парашути. Розробники та ініціатори проекту сподіваються запустити винахід у використання вже через 5 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: