У екс-заступника голови адміністрації Януковича Чмиря знайшли незадекларовані $1,1 млн

У екс-заступника голови адміністрації Януковича Чмиря знайшли незадекларовані $1,1 млн

Колишній чиновник вказав у декларації наявність $572 тис.

У колишнього заступника голови адміністрації президента Віктора Януковича Юрія Чмиря під час обшуків знайшли в двох банківських скриньках 1 млн 180 дол. замість задекларованих ним 572 тис. дол. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на Facebook.

«Під час обшуків 2 банківських скриньок Чмиря замість задекларованих ним 572 тис. дол. знайшли 1 млн 180», - написав він.

За словами Луценка, такі дії підпадають під ознаки статті 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України передбачають до 2 років позбавлення волі.

Зазначимо, екс-президент Віктор Янукович призначив на нововведену посаду заступника глави Адміністрації президента з гуманітарних питань Юрія Чмиря в грудні 2013 р. До цього Чмирь був головою Сумської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура підозрює колишнього заступника глави Адміністрації президента Віктора Януковича Юрія Чмиря в причетності до організації силового розгону активістів Євромайдану в 2014 р.

Раніше стосовно Чмиря було відкрито кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 год 4 ст. 368 Кримінального кодексу («Замах на одержання неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням»). За інформацією правоохоронців, будучи губернатором Сумської області, Чмирь неодноразово змушував одного з посадових осіб сплачувати йому Луценко Луценко $50 тис.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: