У Флориді оголосили евакуацію через ураган Ірма

У Флориді оголосили евакуацію через ураган Ірма

Прем'єр-міністр Антигуа і Барбуда Гастон Браун повідомив, що в результаті урагану острів, на якому проживають 1700 людей, повністю зруйнований

Ураган« Ірма», який раніше спричинив серйозні руйнування на островах у Карибському морі, наближається до американської території Пуерто-Рико, тут оголошено надзвичайний стан.

Про це повідомляє ВВС

«Президент США Дональд Трамп оголосив режим надзвичайного стану у штаті Флорида і на заморських американських територіях у Пуерто-Рико і на Віргінських островах. На острові Кі-Вест (штат Флорида) влада США оголосила обов'язкову евакуацію», - йдеться в повідомленні.

У середу, 6 вересня, щонайменше семеро людей загинули на заморських територіях Франції, ще одна людина загинула в результаті удару стихії на острові Барбуда. Прем'єр-міністр Антигуа і Барбуда Гастон Браун повідомив, що внаслідок урагану острів, на якому проживають 1700 людей, повністю зруйнований. За попередніми оцінками, на відновлення інфраструктури, зруйнованої приблизно на 95%, буде потрібно близько 150 мільйонів доларів.

Схожа ситуація склалася на французькій території Сен-Бартелемі і розділеному між Францією і Нідерландами острові Сен-Мартен. Як повідомляється, багато територій залишилися без електрики, в деяких місцях зафіксовані повені, з будинків вітер позривав дахи.

«Ірму» називають найпотужнішим ураганом в Атлантиці за останнє десятиліття. Швидкість вітру в центрі урагану досягає 300 км/год. Ураган досяг п'ятої, максимальної, категорії, - він сильніший за ураган «Харві» який раніше вдарив по узбережжю Техасу і спричинив катастрофічну повінь.

Як зазначали раніше метеорологи, ураган такої сили легко може зривати дахи і розбивати вікна, а також висмикувати пальми і перетворювати їх на снаряди, які можуть вбивати людей. Фахівці застерігають, що в міру просування ураган тільки посилюватиметься.

Тим часом Національний центр США із запобігання ураганів повідомив, що тропічний шторм Хосе, що утворився над Атлантичним океаном, посилився до урагану першої категорії і рухається у напрямку до Карибського регіону.

До урагану посилився також інший тропічний шторм в Мексиканській затоці, що дістав ім'я «Катя». Раніше повідомляли, що він досягне берегів Мексики в п'ятницю вранці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: