У Франції відкриється «представництво» самопроголошеної «ДНР»

У Франції відкриється «представництво» самопроголошеної «ДНР»

У Міністерстві Європи та закордонних справ Франції зазначили, що «представництва» «ДНР» в Марселі зареєстроване в статусі громадського об’єднання

У французькому місті Марсель зареєстрували представництво самопроголошеної «ДНР» як громадське об'єднання, але не збираються надавати поплічникам Кремля дипломатичний статус. Про це повідомляє Посольство Франції в Україні з посиланням на брифінг у Міністерстві Європи та закордонних справ Франції, який відбувся 21 вересня.

Зокрема, заступника речниці французького зовнішньополітичного відомства попросили прокоментувати про заплановане на 25 вересня відкриття «представництва» самопроголошеної «ДНР» в Марселі.

«Утворення, на яке ви посилаєтесь (так званий представницький центр у Франції «Донецької народної республіки») зареєстроване в статусі громадського об’єднання, згідно із законом 1901 року, що не вимагає попереднього дозволу. Французька влада офіційно не визнає цього об’єднання, яке не має дипломатичного статусу і не може набути пов’язаних із ним привілеїв та імунітетів», - заявили у МЗС Франції.

«Наша позиція незмінна: Франція віддана територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів та повному відновленню її державного суверенітету; Франція не визнає сепаратистських утворень в окремих районах Донецької та Луганської областей, з якими ми не маємо відносин», - наголосили у відомстві.

Також сказано, що зважаючи на те, що мета зазначеного «громадського об’єднання» є незаконною, Міністерство Європи та закордонних справ направило відповідну інформацію прокурору Франції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: