У Генпрокуратурі хочуть відкрити справу за фактом смерті Мотороли

У Генпрокуратурі  хочуть відкрити справу за фактом смерті Мотороли
Бойовик Моторола

Матіос вважає, що було б доречно зареєструвати провадження за фактом смерті цього «покидька»

Заступник генерального прокурора України – головний військовий прокурор Анатолій Матіос вважає доречним відкриття провадження за фактом знищення на окупованому Донбасі російського бойовика Арсенія Павлова («Мотороли»).

Про це він повідомив в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Якщо за нормою права, то ми зобов’язані щодо кожного громадянина Україна й за кожен злочин на території України проводити розслідування. Я думаю, було б доречно зареєструвати провадження за фактом смерті цього покидька (Арсенія Павлова)», – заявив він.

«Правоохоронну роботу в зоні розмежування (на Донбасі) та військових дій не ведуть, там ведуть диверсійно-розвідувальну та іншу роботу», – додав Матіос.

Нагадаємо, один з найбільш жорстоких бойовиків «ДНР» Арсен Моторола Павлов загинув 16 жовтня. Коли терорист повертався додому, в ліфті спрацював саморобний вибуховий пристрій.

У терористичних угрупованнях «Л/ДНР», не дочекавшись результатів розслідування, поспішили звинуватити Київ у вбивстві терориста. Російські пропагандистські ЗМІ також мусують лише цю версію.

Ватажок бойовиків «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що за ліквідацією Мотороли стоять українські спецслужби, та звинуватив Київ у порушенні перемир’я. Він пообіцяв помститися за «близького друга». Також терорист Гіві обіцяє «зрівняти з землею» кожне українське місто за смерть Мотороли.

У свою чергу генерал СБУ висловив думку, що після таких заяв Захарченка самого можуть «прибрати».

19 жовтня Моторолу поховали. Попрощатися з терористом зігнали 10 тис. мешканців окупованої території.

В Україні Моторолу звинувачують у воєнних злочинах, у тому числі в розстрілі полонених.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: