У ГПУ є докази, щоб притягнути Януковича за державну зраду, – нардеп

Зокрема йдеться про лист оприлюднений Чуркіним, у якому Янукович просить у Путіна ввести війська на територію України

У Генеральної прокуратури є всі докази, щоб притягнути Януковича до відповідальності за державну зраду. Зокрема, йдеться про листа, оприлюдненого російським дипломатом Віталієм Чуркіним, у якому президент-втікач просить Путіна ввести війська на територію України. Янукович просто не зможе цього спростовувати, адже тоді дискредитує Росію в очах світової спільноти.

Таку думку в ефірі проекту «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

«У травні 2016 року Верховна Рада України прийняла закон про заочне засудження осіб за особливо важкі злочини. Лише так Луценко може притягнути Януковича до кримінальної відповідальності, іншого варіанту у нас немає – Путін ще довгі роки не видаватиме його Україні», – зазначив Геращенко. .

За його словами, у Генеральної прокуратури є усі докази, які вказують на державну зраду, вчинену екс-президентом. Зокрема йдеться про лист оприлюднений Чуркіним, у якому Янукович просить у Путіна ввести війська на територію нашої держави.

«Окрім листа, маємо ще й виступ Януковича, де він підтверджує, що закликав Путіна порушити територіальну цілісність України. Фактично, він запросив сюди наших ворогів. Якщо ж на суді Янукович заперечуватиме існування цього листа, просто, м’яко кажучи, дискредитує Росію та Путіна в очах усього світу», –наголосив Антон Геращенко.

Як відомо, допит екс-президента Віктора Януковича в Святошинському суді Києва в режимі відеоконференції завершився. 

Раніше Янукович заявив, що просить вибачення перед родичами загиблих на Майдані. 

Також Янукович заявив, що якби він не виїхав з країни, то така війна як на Донбасі, почалася б на всій території України. 

Як повідомлялось, екс-президент повідомив, що йому нічого не відомо про те, які накази віддавалися представникам силових відомств уранці 20 лютого 2014 року, під час подій на Майдані, внаслідок яких загинули та були поранені учасники масових акцій протесту. Під час відеодопиту виявилось, що Янукович мало що пам'ятає.

Як раніше повідомлялося, генеральний прокурор України Юрій Луценко офіційно усно оголосив підозру у державній зраді екс-президенту Януковичу.

Янукович під час відеодопиту звинуватив у розстрілі Майдану «Правий сектор» і «Свободу». Він також розповів, чому не підписав угоду з ЄС про зону вільної торгівлі.

Також Янукович запевняє, що в день розстрілу активістів Євромайдану 20 листопада мав інформацію, що стріляли начебто з будинків, контрольованих протестувальниками, але не може пригадати, хто йому надав такі дані.

Читайте також матеріал Главкому: Адвокат Олександр Горошинський: Зброю застосовували і проти «Беркуту». Хто? А це ніхто не розслідує… 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: