У ГПУ заявили, що важливі будь-які свідчення Януковича

У ГПУ заявили, що важливі будь-які свідчення Януковича

На 25 листопада запланований допит колишнього президента Віктора Януковича у справі п’ятьох екс-бійців полку спецпризначення МВС «Беркут»

Керівник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявляє, що будь-які свідчення, що їх може дати колишній президент України Віктор Янукович на запланованому на 25 листопада допиті за допомогою відеозв’язку, є важливими.

«Важливі будь-які свідчення. Будь-які свідчення мають бути перевірені слідством щодо того, чи відповідають вони дійсності», – сказав Горбатюк в ефірі програми Радіо Свобода «Деталі».

На питання, чи немає у сторони обвинувачення побоювань, що колишній президент може використати допит для політичних заяв, Сергій Горбатюк відповів: «Є прокурори. Якщо запитання чи відповіді будуть не по суті, вони можуть вимагати, щоб відповіді були в рамках кримінального процесу і стосувалися саме тих подій, щодо яких відбувається суд».

Як відомо, Святошинський районний суд Києва ухвалив провести допит Януковича і екс-командувача Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ Станіслава Шуляка з допомогою відеоконференцзв'язку 25 листопада в 13.00.

Відомо, що допит Януковича висвітлюватимуть 286 представників ЗМІ.

Адвокат екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк заявляє, що допит відбудеться, вже провели тестовий дзвінок.

Як повідомляв «Главком», Генеральна прокуратура України провела переговори з офісом прокурора Міжнародного кримінального суду, під час яких було досягнуто розуміння подальшого спільного алгоритму дій України та МКС щодо притягнення до відповідальності чиновників режиму Януковича, керівництва РФ за злочини на Донбасі.

Луценко заявив, що Україна може вести судову справу проти Віктора Януковича і без залучення Міжнародного кримінального суду в Гаазі, однак для цього ще потрібно прийняти законодавчі зміни про особливості заочного розслідування організованих злочинних угруповань.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: