У Гречківського під час обшуків нічого не вилучили – адвокат

У Гречківського під час обшуків нічого не вилучили – адвокат

Захисник члена ВРЮ стверджує: в оголошенні підозри вказано, що був замах на шахрайство. Прокурор продовжує стверджувати, що це хабар

У члена Вищої ради юстиції Павла Гречківського, якого підозрюють у вимаганні хабара, слідчі провели обшуки, але нічого не вилучили. Про це заявив адвокат Гречківського Ігор Черезов, пише «Українська правда».

«Ще зранку обшуки було завершено. Шукали докази злочину – документи, гроші. Нічого не знайшли і нічого не вилучили», – сказав він.

Так само адвокат зауважив, що в підозрі його підзахисного не йдеться про хабар. «Дуже цікава позиція генерального прокурора, який каже, що це був хабар. В оголошенні підозри вказано, що був замах на шахрайство. Прокурор продовжує стверджувати, що це хабар, але підозру висунуто в замаху на шахрайство», – заявив Черезов.

На його думку, це зумовлено тим, що у випадку хабарництва справа була б підслідна НАБУ, а не Генпрокуратурі. «Також ми здивовані, що засідання в цій справі було проведено в закритому режимі», – додав він.

Крім того адвокат повідомив, що заставу, яку суд обрав Гречківському, поки що не внесено. «Я думаю, що її буде внесено. Його декларація вказує на те, що він може внести ці кошти», – сказав Черезов.

Увечері 22 вересня Печерський районний суд Києва відмовив Генеральній прокуратурі України у задоволенні клопотання про застосування до Гречківського запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення майже 13 млн грн застави, а лише визначив для нього заставу у сумі майже 3,9 млн грн.

Як повідомлялось, у Мін'юсті кажуть, що посадити члена ВРЮ Гречківського буде складно.

Крім того, стало відомо, що затриманий член ВРЮ пішов у безстрокову відпустку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: