Уряд оприлюднив план заходів на День Незалежності

Уряд оприлюднив план заходів на День Незалежності
24 серпня в Києві на Хрещатику і Майдані Незалежності відбудеться парад військ і показ зразків озброєння та військової техніки ЗСУ

На Хрещатику та Майдані Незалежності відбудеться військовий парад і показ зразків озброєння

Кабінет міністрів сьогодні затвердив план святкувань 26-річчя Незалежності України, передає «Урядовий портал».

23 серпня до Дня Державного Прапора України у Києві, інших населених пунктах і закордонних дипломатичних установах України заплановані церемонії урочистого підняття прапора.

24 серпня в Києві на Хрещатику і Майдані Незалежності відбудеться парад військ і показ зразків озброєння та військової техніки Збройних сил України.

У День Незалежності проведуть урочистості за участю керівництва держави, представників центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, нардепів, борців за незалежність України у ХХ столітті, учасників АТО, громадських об'єднань і релігійних організацій, діячів науки і культури. Торжества будуть проведені також в інших населених пунктах.

Відбудеться покладання квітів до пам'ятників, пам'ятних знаків та місць поховань видатних діячів, борців за незалежність, загиблих учасників Революції Гідності та АТО.

У Львові 25-26 серпня пройде національний телепроект «Українська пісня/UkrainianSongProject».
Крім того, заплановано проведення інформаційних, наукових, освітніх, культурних та інших заходів, присвячених подіям і постатям історії становлення і розвитку української держави, а також культурних і патріотично-виховних акцій і фестивалів.

Заплановано створення медійних проектів про історію і сьогодення України, постаті видатних українців, трансляція циклів передач, фільмів, зокрема, прем'єрний показ фільму «Червоний».
Нагадаємо, що під час параду до Дня Незалежності продемонструють і нову форму для бійців Національної гвардії.

Всього у параді до Дня Незалежності будуть брати участь 4,5 тис. військовослужбовців, з них більше тисячі – учасники АТО. Серед учасників параду будуть більше 200 осіб, які нагороджені державними нагородами за особливу мужність і героїзм. Разом з українськими бійцями пройдуться Хрещатиком представники НАТО. Міністр оборони Степан Полторак зазначав, що поки очікується участь військових від 10 країн, які допомагають ВСУ з реформою.

У Києві у дні репетицій параду військ, запланованого в рамках урочистих заходів до Дня незалежності, буде перекрита частина вулиці Хрещатик.

Дивіться також фоторепортаж із підготовки до військового параду на День Незалежності

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: