У Гройсмана визнали перекоси в зарплатах держслужбовців

У Гройсмана визнали перекоси в зарплатах держслужбовців

У системі державної служби окремими законами окремі структури отримали власні моделі заробітної плати

Голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко вважає неправильним те, що голови держкорпорацій, які не є держслужбовцями, отримують зарплату в десятки разів більшу, ніж президент і прем’єр. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».
«Це є проблема. Я вважаю, що це неправильно», – зазначив Ващенко.
Крім того, він повідомив, що навіть у системі державної служби окремими законами окремі структури отримали власні моделі заробітної плати – Нацагентство із запобігання корупції, Національна поліція, «які випадають із загального розміру зарплати для державних службовців».
«Але це було політичне рішення, яке втілилось у конкретні закони, які регулюють діяльність цих органів. Навіть Агенція з держслужби, яку я очолюю, від цього дещо постраждала – близько 15 людей просто пішли від нас працювати до НАЗК тільки тому, що там реально майже вдвічі більша зарплата. Тут я не ображаюсь, бо, по-перше, для людей це більш позитивно, по-друге, знаючи їхню кваліфікацію і досвід, вважаю, це дасть можливість НАЗК краще працювати», – сказав Ващенко.
На його думку, «треба підтягувати зарплату держслужбовцям до нормального рівня». «Тут питання не стільки в корупційних ризиках малої зарплати, скільки в мотивації держслужбовця зосереджуватися на виконанні своїх функцій, а не думках, на що ти купиш продукти і навчатимеш свою дитину. Тому ми з цього шляху не звернемо», – наголосив Ващенко.
При цьому він зазначив, що в Україні є багато суспільно корисних і важливих професій, де оплата праці далека від того, якою має бути. Наприклад, учителі або лікарі.
Ващенко визнав, що у нас багато диспропорцій. «І тут питання не в законі про держслужбу, а в необхідності комплексної реформи системи заробітної плати в країні. Це і перегляд тарифних розрядів, і взагалі ліквідація диспропорцій, які сьогодні є в зарплаті різних категорій», – зазначив глава Нацагентства з питань державної служби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: