У Гройсмана вже не хочуть міжнародних кредитів

У Гройсмана вже не хочуть міжнародних кредитів
Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе

Київ хоче отримувати грантову допомогу від міжнародних партнерів

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявляє, що Україна зацікавлена в отриманні не кредитів, а безповоротної грантової допомоги від міжнародних партнерів.

«Нам би не хотілося кредитної допомоги, ми ставимо на порядок денний питання грантової, тобто безповоротної допомоги в певних сферах, де ми можемо говорити про якісь, можливо, спільні механізми контролю за використанням коштів», - сказала вона в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Віце-прем'єр наголосила, що питання потреби України в кредитних коштах сильно залежить від успіхів економіки країни. За її словами, програма макрофінансової допомоги від ЄС закінчується 4 січня 2018 року, але ще рано говорити про нову подібну програму.

Нагадаємо, п’ятий транш фінансової допомоги від МВФ розміром 1,9 млрд доларів буде виділений Україні не раніше осені цього року. 

Раніше в коментарі «Главкому» голова ради Незалежної асоціації банків України Роман Шпек заявив, що є загроза, що Міжнародний валютний фонд більше не виділить Україні кошти, які передбачалися цього року. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: