У Харківській ОДА пояснили, як патріотичним вихованням зайнявся антимайданівець

У Харківській ОДА пояснили, як патріотичним вихованням зайнявся  антимайданівець

Губернатор каже, що подібні випадки трапляються не лише в Харкові

У Харкові немає терористичної загрози, місцева влада тримає на контролі ситуацію в області.

На цьому в інтерв’ю «Главкому» наголосила голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

«У Харкові спокійно, бо ведеться системна робота. Працюють правоохоронні органи, і ми ведемо внутрішню роботу з активістами та громадськими організаціями з територіальної оборони. Залучаємо спеціалістів і організовуємо навчання на базах, працюємо з хлопцями із зони АТО, проводимо низку військово-патріотичних проектів», - запевнила вона.

Світлична прокоментувала нещодавній скандал, коли одним з кураторів патріотичних проектів на Харківщині виявився колишній учасник Антимайдану.

«Був певний проект військово-патріотичного виховання, в якому брало участь сім громадських організацій. Потім пішов громадський резонанс, і мені показали фотографії представника однієї з цих організацій, зроблені у 2014 році й раніше. Мене вони також збентежили, ми втрутились у цей процес і попросили цю організацію відійти від заходів. До речі, ці студентські військові навчання відбулись на високому рівні і всі залишилися задоволеними», - розповіла вона.

Голова ОДА визнала, що подібні випадки трапляються, але зауважила: не лише в її області.

«Такі випадки бувають. Нещодавно під виглядом форуму залізничників на майданчику одного з інформаційних агентств сепаратистська організація з Одеси також планувала провести якийсь захід. Ми разом з СБУ оперативно відреагували, і цей захід було скасовано», - зазначила Світлична.

За її словами, російська сторона намагатиметься у різний спосіб вносити елементи дестабілізації ситуації у Харкові.

«Тому щоразу спільно з СБУ, МВС, громадськими організаціями ми повинні реагувати моментально», - підкреслила губернатор.

Нагадаємо, скандал навколо патріотичних військово-патріотичних змагань розгорівся після того, як громадські активісти дізналися, що організацією навчань студентів ВНЗ за підтримки Харківської обласної державної адміністрації займається спільник сепаратистів Харкова Віталій Завгородній. Він відомий як активний учасник Антимайдану, соратник усіх місцевих сепаратистів та українофоб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: