У Харкові знову зареєстрували випадок ботулізму

У Харкові знову зареєстрували випадок ботулізму

З початку року в Україні на ботулізм захворіли 90 осіб

У Харкові зареєстрували новий випадок захворювання на ботулізм. Про це повідомляє обласний лабораторний центр міністерства охорони здоров'я. 

«У ході розслідування встановлено, що молодий чоловік, 1993 року народження, вживав в'ялену плотву, яку, за словами хворого, він купив в магазині «Теплі моря», розташованому по вулиці Маршала Конєва, 2. Перші симптоми захворювання (раптова слабкість, сухість у роті , утруднене дихання) з'явилися приблизно через 20 годин після вживання риби», - йдеться в повідомленні. 

Хворого госпіталізували в реанімацію і ввели полівалентний ботулінічний токсин. Лікарі оцінюють стан хворого як середньої тяжкості. 

В Україні станом на 18 липня з початку року на ботулізм захворіли 90 осіб, з них дев'ять померли. Вісім з дев'яти померлих захворіли внаслідок вживання в'яленої риби. 

На початку липня за Програмою розвитку ООН в Україні було завезено 25 курсів антитоксина проти ботулізму. До цього моменту в країні не було препаратів для специфічного лікування ботулізму з 2014 року. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: